Novi Sad
03.04.2012.
10:18 > 17:34
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se njegova stranka nije pridružila inicijativi za federalizaciju Srbije jer smatra da je u aktuelnom trenutku "neodgovorno i štetno otvarati tako krupna politička pitanja", odnosno da se time podstiču nacionalističke i fašističke snage u Vojvodini.
  • Jugov

    03.04.2012 23:00
    Da čika Jova ustane ...
    Izjave predsednika i inih iz vrha LSV, povodom NAŠE kad-pobedimo-na-izborima, veoma SVETLE budućnosti, pa i ovo povodom "federalizacije" Srbije - su ogolelo poučne, samo ako dobro DOBRO poslušate/pročitate. O ČEMU PRIČAMO?!? Kucnuo je čas da se razobliči to mahanje (socijal)demokratijom u Vojvodini uz pragmatičnu prevrtljivost - pa da se javnost Novog Sada, Vojvodine pa i Srbije - najzad spase dobro situirane (o, kako je malo onih drugih) LSV vrhuške, kojoj je stalo do toga O ČEMU PRIČAJU i u šta nas "uveravaju" toliko godina - baš koliko i mojoj mački do Saturnovih prstenova! Pogledajmo samo ovozemaljski život i domete i "dostignuća" LSV-kadrova: u GLAVNOM GRADU (saobraćaj, recimo ili vodovod i okolo njega ...); u pokrajinskim organima su izigravali - uspešno - imelu (konstruktivnu i aktivnu, bez portfelja) i u najmanju ruku unakazili ono čega su se dohvatili (Muzej Vojvodine, na primer); a u Narodnoj i jedinoj pravoj skupštini gde se staje na crtu ... uz-većinski-ni-mukajet! O, da, nepokolebljivo se povraća imovina APV, (osobito je bitna ona blaženo-samoukinute Vojvođanske Akademije Nauka Prve) i svesrdno gradi Vojvođanski beglerbegluk - dok se pravnicima utroba prevrće od AMANDMANA na povraćanje u predmetnom zakonu (zato, eto nama gradonačelnice) ... Da, biće još ako treba Nenad gospodin Čanak i u Političkom savetu mama-stranke (kao i čika-Mićun ono pre) - kada nastane čas, i gospođice i gospoda sa viših delova Trga mladenaca odmah sa njim ... i slovo V će samo u potaji koristiti, pa i ruski će naučiti i neće morati da utrnjuju ruke - samo da na miru i dalje jedre kako su i kuda naumili i krckaju tečevinu.
    Stranački Jututunci će, dotle, začarano čupati ambroziju i lepiti šarene nalepnice. I gurati se da overe potpis na nekakvim izborima - iskreno, stvarno uvereni da čine dobro svom rodnom kraju potpisujući za NJIH (Novi Sad - ČIJA i KOME kuća?) ...
    Istina je, na žalost, još mnogo, mnogo gora od ove skice na primeru stranke Nenada g. Čanka - stranački razdrta (od ovakvih ali i još gorih i većih, VELIKIH stranaka) - zemlja nam je zrela za ozbiljno razmišljanje i preturanje po i o političkoj i sa tim i ukupnoj sudbini - jer nam je kroje krojači SVOJE sreće! A, socijaldemokratija? O ČEMU PRIČAMO!
  • dizelander

    03.04.2012 21:29
    @Sale Novosadjanin

    U pisanju, ne kod pisanja.
    Ako ne znas sta su sarkazam i ironija izguglaj, nisam nista prevideo, sve je napisano s namerom, bas kako treba. Trazim posao, i zivim s roditeljima, hvala Bogu.
    Inace sam diplomirani informaticar i voleo bih da mi kazes jos nesto o cudima tehnologije koje pominjes. Nego, odakle tebi toliko slobodnog vremena ako zaista radis? Daj nam iskreno reci ko si, odnosno cime se zapravo bavis?
    Hvala ti za poziv na pivo, ali alkohol ne pijem jer se bavim sportom.
    Koji VI "VOJVODJANI", i koji MI "PLJUVACI SVEGA VOJVODJANSKOG"? Ovde sam rodjen, za razliku od tebe, i odrastao i kako bih ja mogao da mrzim ili pljujem Vojvodinu(AUTONOMNU POKRAJINU SRBIJE) ili Novi Sad? A da ne volim ljude s "ideologijom" poput tvoje, to se podrazumeva, jer sam zdrava osoba- u svakom smislu.
  • Bizmark

    03.04.2012 20:25
    Gerontanija
    Konacno je Canak iz puberteta usao u zrelu zivotnu fazu a kanda mu se i pemzija primakla.Njegov psihologizam je toliko ostavio traga na vojvodjansku stvarnost koliko i buve na mog Cupka.
    Vojvodini treba jos samo malo vremena da postane raj na zemlji, svojim srcem,svojom glavom i svojom lepotom izabere svoga mladozenju i dugo,dugo sa svojom mnogobrojnom decom u srecnom braku prozivi do kraja zivota.
  • sale novosadjanin

    03.04.2012 16:58
    @pezos
    nepratis redovno !
    davno sam ga se odrekao!!!
    dugo vec podrzavam svm i vojvodjansku partiju !!
  • vojvođanin

    03.04.2012 16:49
    Neđo bi da Vojvod'na idalje bude sjeverna Srbija.
  • sale novosadjanin

    03.04.2012 16:16
    @dizelander
    greska kod pisanja-usvojena !
    ps-imam firmu u zg od 2008 i sigurno da ne putujem svaki dan.
    2-4 puta mesecno.
    sta radim?
    da li to trazis posao ?
    zar ti nije palo na pamet da bi troskovi takvog putovanja bili veci od spavanja u hotelu ili iznajmljenog stana?
    pretpostavljam da si jos uvek kod mame i tate ili neka druga vrsta uzdrzavanog lica,kada si mogao da previdis takvu stvar?!
    zar nisi cuo da postoji laptop ili mobilni sa internet konekcijom?
    inace,djuro-oj je pozvan na lav pivo kod miletica.
    i ti kao njihov saucesnik pljuvaca svega vojvodjanskog.
    mi nismo zlopamtila!
    mislim,vojvodjani !!!!
  • V V

    03.04.2012 15:46
    već viđeno
    Naravno da je i ovo još jedna u nizu 'patriotskih' podmetačina nevladinih dssovaca i bivših i sadašnjih radikala, koji neprestano traže povoda i načina da prebijaju i ubijaju strance, uništavaju njihovu imovinu i demoliraju Novi Sad, štiteći i mireći Srbiju od Vojvođana i sa Vojvođanima, koji samo na jedan kulturan i miran način traže pravo da dostojanstveno žive od SVOGA rada i da raspolažu SVOJOM IMOVINOM, koju su na taj način stekli!
  • joker

    03.04.2012 15:00
    ipak
    ...hm, Neša je ovde u pravu. Al' priznajte, pomisao na to podiže raspoloženje i ulepšava dan.
  • mile V*

    03.04.2012 14:56
    čvarak
    Jedva čekam otvaranje dosieja.
  • Slobodan Vojvodić

    03.04.2012 14:52
    Sad ga kritikujete da je izdao interese Vojvodine, a da je rekao da je baš sad pravo vreme za Vojvodinu republiku - optužili biste ga da je separatista. Vojvodina će pre ili kasnije dobiti status koji zaslužuje, a tada ćemo videti ko je šta radio i koliko je tome doprineo...
  • Vojođanka

    03.04.2012 14:47
    zamena teza
    Ova priča o federalizaciji jeste podmetačina, i to žešća upravo g.Čanku, pošto je svima poznato da je se LSV zalaže za autonomnu pokrajinu Vojvodinu, koja ima sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast, što naravno podrazumeva izvorne prihode i pravo da se raspolaže novcem koji se zaradi na tlu Vojvodine, a koja je U OKVIRU Srbije. Ovaj poslednji deo su dssovci, naprednjaci, radikali i njima slični vrlo radi da preskoče, i da na račun navodnih secesionističkih tendencija jedine stranke koja se bori za stvarnu dobrobit Vojvođana prebijaju strance i nesrbe, uništavaju im imovinu, demoliraju Novi Sad...Ne treba očekivati da će ovaj terorizam gore navedenih hordi huligana prestati sve dok im mi, Vojvođani ne pokažemo, onako kulturno, kako mi to i inače radimo- na izborima, da smo ih prozreli i da nam takvi u našoj Vojvodini- ne trebaju.
  • Jan

    03.04.2012 14:42
    Nenade-
    izdajniče!!!
  • sosa

    03.04.2012 14:17
    Što bi kazali - on bi da se je...a da mu ne uđe....E, moj Čančiću, plitak li si...
  • dizelander

    03.04.2012 13:50
    "novosadski" spijun
    @Sale Novosadjanin

    naj veci zajedno, znaci najveci

    Ko si ti zapravo i cime se bavis? Ako se dobro secam kada su napadnuti Hrvati za vreme rukometnog prvenstva rekao si da radis u Hrvatskoj i da putujes(svaki dan, AKO se dobro secam). To oduzima skoro ceo dan rekao bih. Pa kako ti covece stizes da iscitavas i komentarises skoro sve clanke ovde( i time popagiras svoju (bolesnu) "ideologiju")?

    "pozovemo Djuru, on ce ti oprostiti sto te je tukao"
  • Pezos

    03.04.2012 13:34
    @sale novosadjanin
    Da sam na tvom mestu ja bi ga se odreko javno preko novina, oma ovde.
  • mrva

    03.04.2012 13:22
    to samo pokazuje da je canak politicar i politicar iznad svega. zarad politickih poena spreman izdati i svoje sopstvene ideale i uverenja! koliko bi onda tek bio sposoban izdati narod - pa podjednako kao oni koje kritikuje

    sa ovakvima autonomija-hvala ne
  • Scotch Bonnet

    03.04.2012 13:18
    Promena
    E moj Neso, kako si se samo prodao za sitnis. Nekada si vristao na sav glas "Vojvodina Republika" a sada jedva spominjes decentralizaciju. Sramoto!
    Zbog ovakvih izjava ti i LSV necete ni cenzus preci. Nije mi jasno sta ce vam ono "V" budite LSS pa se utopite sa ostalim partijama koje srecno kohabituju i pljackaju na ovim prostorima.
  • Y

    03.04.2012 13:13
    Čanka sam izgustirao...
    ...pošto je ideju visoke autonomije Vojvodine utopio u jednu drugu ideju: "Zašto da nas kradu iz Srbije, kad mi to možemo jednako uspešno odavde". Ali, u ovom slučaju je u pravu. Ideja o Vojvodini kao federalnoj jedinici u Srbiji je, u ovom trenutku, teško nepromišljena, i odista može imati ozbiljnih posledica. Hajdemo ka vraćanju onoga što nam je oduzeto - stepenu autonomije Pokrajine iz Ustava iz 1974. godine. Vojvodini ne treba više, ali i ništa manje nije prihvatljivo!
  • Zoran021

    03.04.2012 13:06
    LSV
    Šta je sa deklaracijom i programom LSV iz 1998. godine? Tada se to drugačije zvalo,a kako se ovo zove?
  • Đole

    03.04.2012 12:41
    Šta vi ovde komentarišete?
    Izgleda da što god Čanak da kaže, ne valja. Komentari kao i obično nemaju veze sa tekstom vesti. Ako se on složi da je belo - belo, komentariše se kako on izgleda i kako vozi sanke po Novom Sadu, ili njegovog kuma pa neki upravni odbor itd.Malo rekla-kazala, bez i kakvog dokaza i tako u krug. Gde ste bili da kritikujete dok nisu bili raspisani izbori? Komentariše se, kao i uvek, na isti način njegova stranka i on sam. Izgleda da je on ovde svima pretnja. Pitam se zašto, ako je on tako "nebitan" lik u srpskoj politici, po svim mogućim komentarima. Zanimljivo da nijedna regionalna stranka sandžačkog ili pomoravksog okruga nije toliko "nebitna" da bi se komentarisali njihovi "nebitni" lideri. Hvala vam što im dajete na značaju.
    Jedva čekam da izbori prođu pa da se zavučete vi partijski komentatori odakle ste i izmileli.
  • 03.04.2012 12:34
    Nije pogodan trenutak!!

    Ej Canak, za vas nikada nije pogodan trenutak jer tada gubite sve pozicije politicke ili bolje receno

    gubite posao za koji narod kaze "lezi lebu da te jedem"

    kada dodje to sto treba da dodje,a docice, tada necete vise biti vojvodjanski politicar, a niti srbijanski politicar - podvlakac

    20 godina zmajavali narod a i tome dodje kraj, jer tako mora biti
    politiku svetsku ne kroji niti Srbija niti
    Canak
    i to je uvek bilo i bit ce, da jedna ili dve osobe jedne male rzavice, slabasne na svim ôljima nikada ne odlucuje kako o tudjoj politici tako ni o svojoj

    Zato postoje VODECE ZEMLJE sveta, a male i siromasneo-slabe su samo tu da izvrsavaju zapocete procese

    I sada ocekujem mnogo crvenih klikova, jer vecini ne odgovara da je Srbija mala,siromasna, a interesantna samo kada preko nje treba ratovati...

  • Marko

    03.04.2012 12:27
    Prvo, nisi se pojavio zato što nisi pozvan. A nisi pozvan iz prostog razloga što si davnih dana prodao ideju svojim poslodavcima.

    Ako postoji još neko ko ne zna, u šta čisto sumnjam... Liga je odavno produžena ruka beogradskih demokrata i pruža samo fiktivan utisak da vojvođanska opcija, kao takva - još uvek postoji.

    Kamo sreće, pa još postoje stranke i udruženja koja će zastupati naše interese. Danas možda male, ali po reakcijama koje izazivaju mnogo veće od Lige.
  • Nexa

    03.04.2012 11:53
    Komentar
    Sramota bi bila ogromna da ova njegova tzv.partija ponovo bude u vlasti.Valjda je svima jasno da on gleda samo i iskljucivo svoj interes.
  • www

    03.04.2012 11:23
    U pravu je! To je obična podmetačina, baš kao što je i njegova pojava bila na političkoj sceni devedesetih, kada je trebalo okrenuti ljude protiv Vojvodine, pa se preko noći pojavio Čanak sa svojim zapaljivim govorima!Sad nam podmeću bivšeg političara Berisavljevića, kao da smo mi vesla sisali i pojma nemamo ko je ko! Ih, al bi nam leglo otvaranje dosijea DB-a...
  • Sekuntela

    03.04.2012 10:57
    Garant bi bio zemljotres da Canak u nekom od svojih govora ne sponeme rec 'fasizam'. SSvakako ima promasenu kampanju, pri cemu svi bilbordi po gradu Novom Sadu govore realne bajke, a znamo sta su bajke.
  • Zucker Shmeker

    03.04.2012 10:56
    Ovaj Canak ni po cemu nije sam svoj, jer ili imitira ili brani i zastupa misljenja sadasnje pozicije, ili pak okruglo misljenja i stavove DS-a.
  • sale novosadjanin

    03.04.2012 10:52
    e neso,neso
    da si hteo a nisi,da si znao a nisi,da si mogao a jesi !!!!
    kupili te za mesto u upravnom odboru i stan u lipovom gaju!
    jeftino-nema sta !
    sada se pojavljujes kao naj veci zastitnik bgd,mne i bih partija i njihove mafije.
    nije ni cudo,kada im sada i sam pripadas kao trojanski konj!

    izdao si me !!!
  • ZoranNS

    03.04.2012 10:27
    Ko ga ne zna, skupo bi ga ....
    Kada je mislio da je jak na političkoj sceni, on je prvi davao talkav predlog, a situacija je bila mnogo rovitija, sada je shvatio da je slab i da bez DS nema njega nigde. Ispao mu kec iz rukava. Da li Federacija ne znam ali da Vojvodinu i Vojvođane više treba poštovati, tu ne mislim na tapšanje po ramenima, kao što sada svi čine sa paorima, Srbija bi imala mnogo više koristi od ove pokrajine, u koju ni blizu ne treba toliko ulagati kao što to teba u druge delove Srbije. Obradivu zemlju imamo samo je treba poštovati a naročito one koji je obrađuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna